Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι διέρρευσαν έγγραφα της έρευνας Μιούλερ

Αμερικανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι διέρρευσαν έγγραφα της έρευνας Μιούλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαρροή στο Διαδίκτυο εκατοντάδων αποδεικτικών στοιχείων της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, τα οποία έπεσαν σε ρωσικά χέρια, κατήγγειλαν χθες Τετάρτη Αμερικανοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το γραφείο του Μιούλερ, περισσότεροι από 1.000 φάκελοι που αφορούν κατηγορούμενους Ρώσους χάκερ και μοιράστηκαν εμπιστευτικά, προωθήθηκαν μέσω λογαριασμού στο Twitter.

Το συγκεκριμένο tweet, στο οποίο οι χάκερς με αρκετή δόση ειρωνείας ενημερώνουν ότι εξασφάλισαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της έρευνας Μιούλερ και παροτρύνουν τους χρήστες να απολαύσουν την ανάγνωση, αναρτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον λογαριασμό @HackingRedstone.

Σύμφωνα με την εισαγγελία επίσης, την ίδια μέρα προσφέρθηκε υλικό από την έρευνα σε δημοσιογράφο. Έκτοτε, ο λογαριασμός αφαιρέθηκε από το Twitter, αναφέρει η «Guardian».

Η διαρροή των εγγράφων, την οποία αποκάλυψε ο Μιούλερ, αποτελεί μέρος της δίωξης της ρωσικής εταιρείας Concord Management and Consulting, η οποία φέρεται ότι χρηματοδότησε τις επιχειρήσεις της ρωσικής Internet Research Agency (IRA), γνωστής ως «εργοστάσιο των τρολ».

Σύμφωνα με το γραφείο του Μιούλερ, αποτελεί απόδειξη ότι οι δικηγόροι της Concord δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε «ευαίσθητες αποδείξεις» τις οποίες έχει συλλέξει η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα