Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση σε Μέι: Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Προειδοποίηση σε Μέι: Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λίο Βαράντκαρ, Σουηδία, Τερέζα Μέι,

Δεν υπάρχουν σχέδια ούτε πίεση για να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την επιθυμία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Δεν υπάρχουν σχέδια να οργανωθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες ούτε υπάρχει οποιαδήποτε πίεση για να διεξαχθεί μια τέτοια σύνοδος», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου στη Στοκχόλμη ο αρμόδιος για την ΕΕ υπουργός της Σουηδίας υπογράμμισε την Τετάρτη πως η συμφωνία της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

«Ήμασταν σαφείς σ’ αυτό εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Χανς Ντάλγκρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.

«Το backstop είναι μέρος της συμφωνίας εξόδου, έτσι είναι σαφές πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν βρίσκεται στα χαρτιά».

Η Μέι ελπίζει να πείσει τις Βρυξέλλες να κάνουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου αλλαγές στον μηχανισμό ασφαλείας backstop, που έχει στόχο να εμποδίσει την επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σχετικά άρθρα