Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: 20 τόνοι χρυσού φεύγουν από Βενεζουέλα με ρωσικό αεροσκάφος

Bloomberg: 20 τόνοι χρυσού φεύγουν από Βενεζουέλα με ρωσικό αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Βενεζουέλα, Ρωσία, Χρυσός,

Ετοιμοι για μεταφορά εκτός Βενεζουέλας είναι 20 τόνοι χρυσού, οι οποίοι φυλάσσονται στην κεντρική τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας, με την αξία της να εκτιμάται στα 840 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής Χοσέ Γκέρα υποστήριξε ότι ρωσικό Boeing 777 προσγειώθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Καράκας για να παραλάβει τους 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Ο βουλευτής δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα λεγόμενά του, ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας και συνεχίζει να έχει επαφές με τους πρώην συναδέλφους του που εργάζονται εκεί.

Τη Δευτέρα, η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανέφερε ότι αναχώρησε από τη Μόσχα με προορισμό το Καράκας αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας πτήσεων τσάρτερ Nordwind Airlines, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον ιστότοπο FlightRadar24.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Σιμόν Σέρπα δήλωσε ότι στο αεροδρόμιο του Καράκας δεν υπάρχει ρωσικό αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσαν άγνοια για τη συγκεκριμένη πτήση.

Σχετικά άρθρα