Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς εξηγεί ο Μακρόν τις αντιδράσεις των Γάλλων μετά την εκλογή του

Πώς εξηγεί ο Μακρόν τις αντιδράσεις των Γάλλων μετά την εκλογή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κίτρινα Γιλέκα,

«Μία κρίση, με βαθιές ρίζες, μία κρίση, για την οποία δεν είναι υπεύθυνος» αλλά καλείται να βρει μία λύση και ακόμη δεν το έχει κάνει, επιχείρησε να αναλύσει από την Αίγυπτο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Πιστεύω στη λογική της ιστορίας. Έχουμε ρόλους που μπορεί να είναι σημαντικοί, λάθη που μπορεί να είναι μοιραία», τόνισε ο Μακρόν ενώπιον των δημοσιογράφων, σύμφωνα με τη «Monde».

Η ερώτηση αφορούσε τα «Κίτρινα Γιλέκα» και τη βαθιά πολιτική κρίση που περνάει η Γαλλία, την οποία ο Γάλλος πρόεδρος απέδωσε σε φαινόμενα με βαθιές ρίζες, εξηγώντας ότι τα υπόλοιπα είναι ο αφρός των ημερών.

«Αυτό που συνέβη στη Γαλλία απ’ όταν εκλέχτηκα ήταν ουσιαστικά μία αντίδραση των συμπολιτών μας σε μία δημοκρατική κακουχία», τόνισε ο Μακρόν από το Κάιρο, όπου αργότερα σήμερα Δευτέρα αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει ότι η καθημερινότητα και η αντίδραση στα προβλήματά της είναι το σύμπτωμα, ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για μία «βαθιά ασθένεια στις δημοκρατίες μας», η οποία ονομάζεται «Brexit, κατάσταση στην Ιταλία, άνοδος του AfD».

Το πρόβλημα συνεπώς δεν είναι γαλλικό, αγγλικό ή γερμανικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα «Κίτρινα Γιλέκα», κατέληξε ο Μακρόν.

«Παντού σε όλες τις δημοκρατίες, η ένταση των λαών συνιστά μία κοινωνική, οικονομική, ηθική και δημοκρατική έλλειψη ικανοποίησης. Αυτή είναι η λογική της ιστορίας».

Σχετικά άρθρα