Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόμπεο: Οι χώρες της Λ. Αμερικής να αναγνωρίσουν πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουάιντο

Πόμπεο: Οι χώρες της Λ. Αμερικής να αναγνωρίσουν πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουάιντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Νίκολας Μαδούρο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χουάν Γκουάιντο,

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής να αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος ηγείται της αντιπολίτευσης, ως τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο «παράνομη» και «εντελώς αντιδημοκρατική».

Παράλληλα, ο Μάικ Πόμπεο μίλησε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, αν δεν διατηρηθεί στην εξουσία ο Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία.

Ενώ όμως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Κολομβία έχουν αναγνωρίσει ως υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουάιντο, χώρες όπως το Μεξικό έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ Τζέρι Ματίλα.

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις, υπάρχει πρόταση, να γίνει η συνάντηση το Σάββατο το πρωί, επειδή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φθάσει στην έδρα του ΟΗΕ το Σάββατο στις εννέα το πρωί, για να μιλήσει για την Βενεζουέλα» δήλωσε ο Ματίλα και προσέθεσε ότι «για να απαντήσουμε στο ερώτημα, συνιστά ή όχι η κατάσταση στην Βενεζουέλα απειλή για την διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια, πρέπει να ακούσουμε τι θα πει ο Μάικλ Πόμπεο».

Σχετικά άρθρα