Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τόνι Μπλερ ζήτησε αναβολή του Brexit και νέο δημοψήφισμα

Ο Τόνι Μπλερ ζήτησε αναβολή του Brexit και νέο δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τόνι Μπλερ,

Τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για να δοθεί ένα τέλος στο χάος για το Brexit ζήτησε σήμερα Πέμπτη μιλώντας από το Νταβός ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες να γίνει το δημοψήφισμα αυτό είναι τώρα περισσότερες από 50%.

«Πιστεύω ότι αν γίνει άλλο δημοψήφισμα πράγματι θα δοθεί ένα τέλος. Οι άνθρωποι όπως εγώ θα το αποδεχτούν ότι αυτό είναι, αν η χώρα ψηφίσει ξανά υπέρ της αποχώρησης», δήλωσε ο Μπλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αλλά πιστεύω ότι αν φύγεις χωρίς να ξαναστραφείς στον λαό, με αυτήν την αναστάτωση και σε αυτές τις συνθήκες, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαίρεση», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπλερ, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος και διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 έως το 2007, σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν μπορεί να φύγει από την Ε.Ε. αν δεν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνεται.

Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταθέσει για μεταγενέστερη ημερομηνία την έξοδό της από την Ε.Ε., η οποία προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου, τότε η Βρετανία θα πρέπει να αιτηθεί να γίνει αυτό, πρόσθεσε.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε κουτρουβαλώντας από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία θα ήταν κάτι απολύτως ανεύθυνο και είμαι βέβαιος ότι το κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα