Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπολσονάρου: Η Αριστερά δεν θα επιβληθεί ποτέ στη Λατινική Αμερική

Μπολσονάρου: Η Αριστερά δεν θα επιβληθεί ποτέ στη Λατινική Αμερική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ελβετία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Νταβός,

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι «η αριστερά δεν θα επιβληθεί» στη Λατινική Αμερική, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο η περιοχή να γίνει «μπολιβαριανή», σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της διεθνούς ελίτ, που συναντάται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Η αριστερά δεν θα επιβληθεί στην περιοχή κι αυτό κατά την άποψή μου είναι καλό πράγμα» είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νταβός, όπου έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση γοητείας παρουσιάζοντας μια «νέα Βραζιλία», περισσότερο ανοικτή στην παγκόσμια οικονομία.

«Δεν θέλουμε μια μπολιβαριανή Λατινική Αμερική, όπως υπήρξε η Βραζιλία, κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε, αναφερόμενος στους αριστερούς προκατόχους του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, που κυβέρνησαν τη χώρα από το 2003-2016.

Απευθυνόμενος στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ξένους επενδυτές, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επισήμανε ότι η κυβέρνησή του θα καταστήσει τη χώρα του μία από τις 50 κορυφαίες όπου θα μπορεί κανείς να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο Μπολσονάρου σημείωσε ότι θα εργαστεί για να ανοίξει την σχετικά κλειστή οικονομία της Βραζιλίας, να μειώσει και να απλοποιήσει τους φόρους, να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες και να παράσχει στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας του τα εργαλεία για την πάταξη της διαφθοράς.

Αν και δεινός επικριτής της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επέλεξε να υιοθετήσει έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο επί των περιβαλλοντικών θεμάτων, καταπλήσσοντας το ακροατήριο.

«Το περιβάλλον και οι προσπάθειες ανάπτυξης πρέπει να προχωρούν χέρι χέρι» υποστήριξε.

«Δεν θέλουμε να επιλέξουμε το ένα ή το άλλο».

Σχετικά άρθρα