Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη της Λιβύης

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Λιβύη, Τρίπολη,

Την κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες που συγκρούονταν από την περασμένη Τετάρτη στα νότια προάστια στην Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν μεσολαβητές τη Δευτέρα το βράδυ.

Από τις συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών οργανώσεων της Τρίπολης με μια ένοπλη ομάδα από την Ταρχούνα (60 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης), που αυτοαποκαλείται «7η Ταξιαρχία» σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ενώ άλλοι 65 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κλείστηκε χάρη στη μεσολάβηση αξιωματούχων από την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Στη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα, οι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες που συγκροτούν τη Δύναμη Προστασίας της Τρίπολης και η 7η Ταξιαρχία αποδέχθηκαν τους όρους της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη από στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Ταρχούνα και στην Τρίπολη.

Το κείμενο προβλέπει κυρίως την «οριστική» διακοπή των μαχών, την αποχώρηση των παραστρατιωτικών από τα νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας και την επιστροφή τους στις πόλεις τους, καθώς επίσης και την ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων όσων σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες.

Ορίζει ακόμη ότι θα συστηθούν διάφορες επιτροπές που θα αναλάβουν να εγγυηθούν την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας.

Σχετικά άρθρα