Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανίδα βουλευτής: Η Τράπεζα της Αγγλίας να αντικαταστήσει τον χρυσό με μπίρες

Βρετανίδα βουλευτής: Η Τράπεζα της Αγγλίας να αντικαταστήσει τον χρυσό με μπίρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τράπεζα της Αγγλίας,

Μια βουλευτής πρότεινε στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να βγάλει τον χρυσό από τα θησαυροφυλάκιά της και να τον αντικαταστήσει με… μπίρες για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των γραφείων της.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Δημοσιονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου, με αφορμή μια κυβερνητική έκθεση που διαπίστωσε ότι στο ιστορικό κτίριό της, στη Θρέντνιντλ Στριτ του Λονδίνου, υπάρχουν περισσότερα από 800 άδεια γραφεία.

«Αν καθιστούσατε ευκολότερο για τους υπαλλήλους να εργάζονται… από το σπίτι, θα υπήρχε η πιθανότητα να νοικιάσετε κάποιον χώρο στη Θρέντνιντλ; Θα βλέπαμε μια Wetherspoon»; ρώτησε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μεγκ Χίλιερ, αναφερόμενη στη δημοφιλή αλυσίδα παμπ.

Η εταιρεία Wetherspoon είναι γνωστή μεταξύ άλλων και επειδή έχει ανοίξει παμπ αφού ανακαίνισε εγκατελειμένα κτίρια (για παράδειγμα, τραπεζών), σε κεντρικούς, ακριβούς δρόμους.

Ο Μπράντλεϊ Φράιντ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BoE, επισήμανε στην Χίλιερ ότι το σχέδιό της έχει ένα μειονέκτημα:

«Η Θρέντνιντλ Στριτ είναι μάλλον μοναδική, επειδή το κτίριο κάθεται κυριολεκτικά πάνω σε χρυσό, πραγματικό χρυσό, αξίας 140 δισεκατομμυρίων λιρών», είπε, εξηγώντας ότι μια παμπ ή κάποιο εμπορικό κατάστημα στον χώρο θα συνιστούσε πρόβλημα ασφαλείας.

Απτόητη, η Χίλιερ πρότεινε τότε να βγάλει η τράπεζα τον χρυσό από τα θησαυροφυλάκιά της και να τον μεταφέρει σε κάποιο μέρος που θα της στοίχιζε φθηνότερα, ώστε «να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τη Θρέντνιντλ Στριτ».

Ο Φράιντ είπε ότι η BoE ακολουθεί μια άλλη προσέγγιση, μεταφέρει στη Θρέντνιντλ Στριτ κάποιους υπαλλήλους που εργάζονται σε ένα άλλο, κοντινό κτίριο, το οποίο θα μπορούσε έτσι να νοικιαστεί.

Σχετικά άρθρα