Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαφές μήνυμα Νετανιάχου σε Ιράν: Θα πλήξουμε οποιονδήποτε μας απειλεί

Σαφές μήνυμα Νετανιάχου σε Ιράν: Θα πλήξουμε οποιονδήποτε μας απειλεί

Στρατιωτικές θέσεις του Ιράν είχαν ως στόχο οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χθες το βράδυ Κυριακής, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τεχεράνη ότι θα υποστεί συνέπειες για τις απειλές της εναντίον του Ισραήλ.

«Δρούμε τόσο κατά του Ιράν όσο και κατά των συριακών δυνάμεων που είναι συνεργοί στην ιρανική επίθεση», σημείωσε ο Νετανιάχου σε ομιλία του.

«Θα πλήξουμε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας βλάψει. Οποιοσδήποτε απειλεί να μας εξαλείψει, φέρει πλήρη ευθύνη», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δεν θα αφήσει έτσι «τις επιθετικές ενέργειες» του Ιράν υπογράμμισε επίσης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του κατάφερε «σοβαρό πλήγμα» κατά του Ιράν στη Συρία σε αντίποινα για τη ρίψη πυραύλου κατά του εδάφους του.

«Η αεροπορία κατάφερε χθες το βράδυ ένα σοβαρό πλήγμα κατά των ιρανικών στόχων στη Συρία μετά τη ρίψη από το Ιράν από εκεί ενός πυραύλου προς το Ισραήλ. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν επιθετικές ενέργειες αυτού του είδους», σημείωσε ο Νετανιάχου στην ομιλία που εκφώνησε με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου αεροδρομίου κοντά στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά πυραυλικά πλήγματα, τα οποία μεταξύ άλλων στοχοθέτησαν αποθήκες και ένα αεροδρόμιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δαμασκού, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις Σύρους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους έξι, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο από την πλευρά του για 11 νεκρούς στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σχετικά άρθρα