Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί ζητά μερίδιο στην εξουσία και στον πλούτο της Κύπρου

Ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί ζητά μερίδιο στην εξουσία και στον πλούτο της Κύπρου

Η άρνηση της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκυπρίους αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό, υποστηρίζει ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Επίσης αναφέρει ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι αποτύχουν να διαμοιράσουν τον πλούτο του νησιού, τότε θα το πράξουν άλλοι.

Δεν μας λέει ποιοι, αλλά καλό είναι να ξέρει ότι αυτή τη φορά η Κύπρος δεν είναι μακριά και ας μην απειλεί με πόλεμο διότι θα τον χάσει κι αυτός και η υπό διαμελισμό «μητέρα» Τουρκία.

Ο κ. Ακιντζί διερωτάται κατά πόσο η Τουρκοκυπριακή πλευρά «θα πρέπει να σταματήσει να υπερασπίζεται μια δίκαιη και λογική λύση, η οποία να διασφαλίζει τη διαρκή ειρήνη στο νησί».

Διερωτάται, δε, εάν οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να πουν στη σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πως η ομοσπονδιακή λύση έχει τελειώσει και ότι συζητούν μόνο για ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δύο κρατών.

Ο κ. Ακιντζί επίσης θα πρέπει να ξέρει ότι εάν επιλέξει το μοντέλο των δύο κρατών, δεν δικαιούται τίποτα από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, που βρίσκονται στις θάλασσες νότια του νησιού, στην ελεύθερη ΑΟΖ.

Σχετικά άρθρα