Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Πούλησε παλιά κουβέρτα προίκα της μητέρας του 1,5 εκατ. δολάρια

Απίστευτο: Πούλησε παλιά κουβέρτα προίκα της μητέρας του 1,5 εκατ. δολάρια
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Ινδιάνοι, Καλιφόρνια,

Η ζωή του είχε φερθεί άσχημα, καθώς ο Λόρεν Κράιτζερ από την Καλιφόρνια είχε μείνει σχεδόν ανάπηρος από τροχαίο ατύχημα και ζούσε αποκλειστικά και μόνο με την βοήθεια επιδομάτων αναπηρίας μια ιδιαίτερα φτωχική ζωή.

Ώσπου έμαθε από φιλικό του πρόσωπο για έναν πλειστηριασμό παλαιών αντικειμένων κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του με μία παμπάλαια κουβέρτα, προίκα από την μητέρα του.

Αρχικά, ο ίδιος ευελπιστούσε ότι το κέρδος του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τις μερικές εκατοντάδες δολάρια, όταν όμως έγινε αντιληπτό ότι η κουβέρτα που παρέμενε καταχωνιασμένη επί δεκαετίες σε υπόγεια κι αποθήκες είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1800 και μάλιστα από ιθαγενείς της φυλής των Ναβάχο.

Όπως γίνεται κατανοητό, η κουβέρτα αυτή απέκτησε ξαφνικά τεράστια αξία, με το πλειοδότη στην δημοπρασία να καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για να αποκτήσει το μοναδικό αυτό ιστορικό κειμήλιο.

Πλέον, η ζωή του 53χρονου Κράιτζερ και της οικογένειάς του έχει αλλάξει ριζικά, καθώς μετακόμισαν ήδη στο καινούργιο τους σπίτι σε πολυτελές προάστιο του Λος Άντζελες, ενώ από τις πρώτες «επενδύσεις» του τυχερού Καλιφορνέζου ήταν κι η αγορά ενός αυτοκινήτου, καθώς οι μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν επιδεινώσει πολύ την κατάσταση του ποδιού του.

Σχετικά άρθρα