Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι συμβουλές Σόιμπλε στους Γερμανούς άντρες – Τι τους είπε να κάνουν

Οι συμβουλές Σόιμπλε στους Γερμανούς άντρες – Τι τους είπε να κάνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία,

Οδηγίες προς τον ανδρικό πληθυσμό έδωσε ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ισότητα στα γερμανικά νοικοκυριά: «έχουν γίνει πολλά βέβαια αλλά δεν αρκούν», όπως υπογράμμισε.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε για την ισότητα… Υπάρχει αδικία με αυτό που συμβαίνει στα γερμανικά νοικοκυριά..
«Οι γυναίκες παραμένουν απλήρωτες για τις οικιακές εργασίες που θα πρέπει να κατανεμηθούν με διαφορετικό τρόπο: «ανατροφή των παιδιών, οικιακές εργασίες, φροντίδα».

Οι άνδρες θα πρέπει να συμβάλουν πιο ενεργά, δήλωσε ο Σόιμπλε. Και πρόσθεσε: «Μόνο όταν οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν πραγματικά ελεύθεροι να θέσουν προτεραιότητες στη ζωή τους, χωρίς να θυσιάζεται η εργασία ή η οικογένεια ή η κοινωνική δέσμευση, τότε επιτυγχάνεται ο στόχος».

Αναφερόμενος στην ποσόστωση των γυναικών στη γερμανική βουλή ( Bundestag), ο Σόιμπλε υποστήριξε: «Αν και υπάρχει γυναίκα καγκελάριος στη Γερμανίας όπως και άλλες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις, θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά».

Τέλος υποστήριξε ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι «απαραίτητη αρχή του Συντάγματός μας». «Αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό από όλους όσοι «θέλουν να είναι μέρος αυτής της κοινωνίας» – ακόμη και εκείνοι που «αποξενώνονται για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους».

Σχετικά άρθρα