Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στην Τρίπολη της Λιβύης – Δέκα νεκροί και 41 τραυματίες μέσα σε δύο μέρες

Χάος στην Τρίπολη της Λιβύης – Δέκα νεκροί και 41 τραυματίες μέσα σε δύο μέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Λιβύη, Τρίπολη,

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 41 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες που μαίνονται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας το βράδυ της Πέμπτης.

Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονταν χθες ανάμεσα στην κοινότητα Σμπία και την πόλη Αζιζία, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Την προηγουμένη, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε παραστρατιωτικές ομάδες της Τρίπολης και μια αντίπαλη ένοπλη οργάνωση από την Ταρχούνα, τη λεγόμενη «7η Ταξιαρχία», εξέλιξη που σήμανε την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που συνήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 με μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο αρχικά έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 20 τραυματίες, αναθεώρησε επί τα χείρω τον απολογισμό του χθες Πέμπτη, αναφέροντας ότι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα 10 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 41.

Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι μάχες ξανάρχισαν παρά την προειδοποίηση της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη εναντίον οποιασδήποτε παραβίασης της εκεχειρίας που κηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα