Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιμ Γιονγκ Τσολ: Στην Ουάσιγκτον το δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν – Ίσως να δει και Τραμπ

Κιμ Γιονγκ Τσολ: Στην Ουάσιγκτον το δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν – Ίσως να δει και Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ, Ουάσιγκτον, Πυρηνικά Όπλα,

Στην Ουάσιγκτον αφίχθη χθες Πέμπτη ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, απεσταλμένος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και πιθανόν μια σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών.

Ο απεσταλμένος έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα την ημέρα που ο Τραμπ παρουσίασε το νέο στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα, στο οποίο συμπεριλήφθηκε ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Κορέα, η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετική απειλή», επτά μήνες αφότου ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωνε ότι η απειλή της Πιονγιάνγκ είναι παρελθόν.

Όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Βόρειας Κορέας στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας του, θα συναντηθεί με τον Πομπέο και θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη αποτελεί μια ένδειξη πως ίσως επίκειται πρόοδος, μετά το αδιέξοδο στις διπλωματικές προσπάθειες τους τελευταίους μήνες.

Η επίσκεψη του πρώην επικεφαλής της βορειοκορεάτικης κατασκοπείας ενδέχεται να οδηγήσει στην αναγγελία της δεύτερης συνάντησης ανάμεσα στον Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ίδια πηγή.

Δεν έχει υπάρξει πάντως η παραμικρή ένδειξη ότι οι διαφορές των δύο πλευρών έχουν γεφυρωθεί.

Σχετικά άρθρα