Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία συγκέντρωσε 80.000 στρατό για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Η Τουρκία συγκέντρωσε 80.000 στρατό για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας με 80.000 στρατιώτες. Αυτό μεταδίδει η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού για τη μεγάλη στρατιωτική επιχείριση κατά της Μανμπίτζ και στα εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, 80.000 στρατιώτες αναμένουν εντολές και όπως σημειώνει είναι στρατός διπλάσιος από τους 40.000 στρατιώτες που χρησιμοποιήθηκαν στην εισβολή στην Κύπρο.

Στόχος τους είναι να εξαλείψουν πλήρως τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα την καταστρέψει οικονομικά έτσι κι εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας.

Ότι συγκέντρωσαν 80.000 στρατό, εάν λένε αλήθεια, φανερώνει το πόσο μεγάλος είναι ο φόβος τους να αντιμετωπίσουν τους -δίχως πολεμική αεροπορία- 45.000 άνδρες και γυναίκες των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Σχετικά άρθρα