Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

#BringThemHome: Οι Ολλανδοί θρηνούν τους νεκρούς τους και μαυρίζουν τα προφίλ τους

#BringThemHome: Οι Ολλανδοί θρηνούν τους νεκρούς τους και μαυρίζουν τα προφίλ τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για #bringthemhome, Boeing 777, Malaysia Airlines, Twitter, Ολλανδία, Ουκρανία,

Πανεθνικός είναι ο θρήνος στην Ολλανδία για τους επιβάτες που σκοτώθηκαν στο μοιραίο Boeing πάνω από την Ουκρανία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Ολλανδοί.

Σήμερα, Τρίτη, οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να παραδοθούν σε Ολλανδούς αξιωματούχους. Το τρένο – ψυγείο που στα βαγόνια του έχει τα πτώματα βρίσκεται στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο πόνος κι ο θρήνος των Ολλανδών έχει αρχίσει να διαχέεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί Ολλανδοί αλλάζουν τη φωτογραφία στα προφίλ τους στα social media (Facebook, Instagram και Twitter) με ένα μαύρο τετράγωνο, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων πενθούν για τον άτυχο θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

_76418771_insgagramgrab

Πρώτος ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο Frans Timmermans, μαύρισε την εικόνα του προφίλ του για τους 193 Ολλανδούς που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Γρήγορα, η «τάση» αυτή εξαπλώθηκε και στο Twitter σε συνδυασμό μάλιστα με το hastag #BringThemHome (#Φέρτε τους πίσω στο σπίτι τους). Το συγκεκριμένο hastag χρησιμοποιήθηκε και από χρήστες στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχασαν και αυτές δικούς τους ανθρώπους στη μοιραία συντριβή.

Εδώ μπορείτε να δείτε ζωντανά, μέσω twitter, τη ροή του #bringthemhome:


Σχετικά άρθρα