Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Κάιρο Κέρι και Μουν προσπαθούν να πετύχουν εκεχειρία στη Γάζα

Στο Κάιρο Κέρι και Μουν προσπαθούν να πετύχουν εκεχειρία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Αίγυπτος, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπαν Κι Μουν, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Χαμάς,

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα προσπαθήσουν από το Κάιρο να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 570 Παλαιστινίων.

Από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αμέσως μετά την άφιξή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πακέτο οικονομικής βοήθειας 47 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας.

Η Αίγυπτος διαδραματίζει κατά παράδοσιν μεσολαβητικό ρόλο στις συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Τη Δευτέρα, δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα ισραηλινά τανκς βομβάρδισαν νοσοκομείο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, σε μία επίθεση που καταδικάσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι η συνέχιση των βομβαρδισμών εναντίον κατοικιών και του νοσοκομείου προστίθενται στον κατάλογο των πιθανών εγκλημάτων πολέμου που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεθνούς έρευνας.

“Η βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Ό,τι είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι αποδεκτό”, δήλωσε χθες στο Κάιρο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι κάλεσε τη νύκτα τη Χαμάς να αποδεχθεί την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία.

Η Χαμάς, η οποία απέρριψε την αιγυπτιακή πρόταση, συνεχίζει να θέτει ως όρους για κατάπαυση του πυρός “τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την πλήρη άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας”.

Σχετικά άρθρα