Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα – Κομορόφσκι: Αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη

Ομπάμα – Κομορόφσκι: Αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πολωνία, Πτήση MH17,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, στον απόηχο της συντριβής του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Κομορόφσκι συμφώνησαν για τη σημασία της αύξησης των αμυντικών δαπανών μεταξύ των ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και για τη σημασία που έχει για τη συμμαχία η αξιόπιστη συμβολή στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης την ανάγκη για διατλαντική αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της τραγικής υπόθεσης με την κατάρριψη της πτήσης ΜH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και τις προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων έγινε πριν από τη συνεδρίαση στη Βαρσοβία των ηγετών των εννέα κρατών μελών του ΝΑΤΟ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα