Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία μπορεί να μη γεννάνε, γεννάνε όμως οι Αλβανοί στην Ιταλία

Στην Αλβανία μπορεί να μη γεννάνε, γεννάνε όμως οι Αλβανοί στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Ιταλία, Μετανάστες,

Στην Αλβανία η υπογεννητικότητα είναι σοβαρό πρόβλημα. Όπως εξάλλου σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η αναλογία στην Αλβανία είναι για κάθε μητέρα 1,7 παιδιά, μια από τις χαμηλότερες παγκοσμίως.

Η Αλβανία αντιμετωπίζει και ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα, αφού το 60-70% του πληθυσμού της επιθυμεί να την εγκαταλείψει και να μεταναστεύσει σε κάποια άλλη χώρα.

Οι Αλβανοί στην Ιταλία

Στοιχεία που δημοσιοποιούνται από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, αναφέρουν για περίπου 10 χιλιάδες παιδιά Αλβανών που γεννήθηκαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του 2017.

Την ίδια χρονιά, καταγράφηκαν περισσότερες από 30 χιλιάδες γεννήσεις στην Αλβανία, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας από τα 458.151 παιδιά που γεννήθηκαν το 2017, τα 9.823 έχουν τουλάχιστον έναν γονέα αλβανικής καταγωγής.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν κατά την τελευταία έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αναφέρεται στο 2018, υπάρχουν περίπου 442 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες με τακτική άδεια παραμονής.

Ακόμα 148 χιλιάδες Αλβανοί υπήρχαν ήδη από το 2002, έτσι συνολικά οι νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες στην Ιταλία είναι περίπου 590 χιλιάδες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του «monitor.al» το 2017, υπήρξαν 17 γεννήσεις ανά 1000 Αλβανούς στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα