Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αν. Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία ότι εξοπλίζει τζιχαντιστές και περιθάλπει τους τραυματίες τους

Η Αν. Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία ότι εξοπλίζει τζιχαντιστές και περιθάλπει τους τραυματίες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Νέες βαρύτατες κατηγορίες στην Τουρκία, ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Βεγγάζης, του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης, ταξίαρχος Άχμεντ Αλ Μισμάρι.

Ο Εκπρόσωπος κατηγόρησε την Τουρκία για το χάος στο οποίο βυθίζεται η χώρα του, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που δείχνουν την Άγκυρα υπεύθυνη σε παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Λιβύης.

Ο Άχμεντ Αλ Μισμάρι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κανάλι «Sky News Arabia» που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη, αναφέρθηκε σε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο που ήταν φορτωμένο με όπλα και έδεσε στο δυτικό λιμάνι της χώρας, τη Μισράτα.

«Καταλογίζουμε στην Τουρκία την καταστροφή των βάσεων ασφάλειας και ειρήνης στη Λιβύη, καθώς και τις δολοφονίες στις τάξεις της ασφάλειας, του στρατού και των δικαστών, πέρα από την εμπλοκή της σε πολλές τρομοκρατικές επιχειρήσεις», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), τόνισε ότι η Άγκυρα παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύουν την προμήθεια όπλων σε τρομοκράτες καθώς και την παραβίαση του ψηφίσματος που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη.

«Η Τουρκία είναι ο επίσημος επικεφαλής της τρομοκρατίας στην περιοχή και όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά αγωνιζόμαστε κατά των Τούρκων από την αρχή της διαδικασίας αποκατάστασης», δήλωσε προσθέτοντας:

«Η Τουρκία έχει φθάσει στο σημείο να μεταφέρει τους τραυματισμένους Λίβυους τρομοκράτες για θεραπεία σε νοσοκομεία της. Μέσω της Τουρκίας εκατοντάδες Λίβυοι τρομοκράτες στάλθηκαν να πολεμήσουν στη Συρία».

Υπογράμμισε ότι η Λιβύη έχει γίνει «σκηνή τουρκικών τρομοκρατικών επιχειρήσεων», λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της μεγάλης ακτογραμμής της, και της εγγύτητας της με την Αίγυπτο, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν επιδιώκει να την πολιορκήσει, όπως είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε ακόμα: Η Αν. Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία και τον Ερντογάν για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, στην οποία συμμετέχει και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, εδρεύει στην Τρίπολη και ελέγχει μόνο ένα μικρό μέρος της χώρας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βεγγάζης, η οποία στηρίζεται από κοσμικούς στρατιωτικούς υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαφτάρ.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και διεξάγει πόλεμο ανηλεή για να «καθαρίσει» τη Λιβύη από τζιχαντιστές, ισλαμιστές και τουρκοπράκτορες.

Σχετικά άρθρα