Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αιχμαλώτισαν οκτώ ξένους τζιχαντιστές – Ο ένας είναι 16χρονος Αμερικανός

Οι Κούρδοι αιχμαλώτισαν οκτώ ξένους τζιχαντιστές – Ο ένας είναι 16χρονος Αμερικανός

Ακόμα μια ομάδα ξένων τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο Αμερικανό και ένα Γερμανό, συνέλαβαν οι μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην ανατολική Συρία.

Μαχητές των SDF συνέλαβαν συνολικά οκτώ τζιχαντιστές σε περιοχή της ανατολικής Συρίας, μεταξύ των οποίων ήταν ένας έφηβος Αμερικανός και ένας Γερμανός πολίτης.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυρίως συνιστώσας των SDF, η ομάδα των τζιχαντιστών εντοπίστηκε και αιχμαλωτίστηκε σε ειδική επιχείρηση στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου οι τζιχαντιστές υπερασπίζονται τον τελευταίο τους θύλακα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Στο ίδιο γκρουπ ήταν ένας Ρώσος, με ουκρανική υπηκοότητα από το Τατζικιστάν και ένας Ουζμπέκος.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι Κούρδοι έδωσαν μερικώς τα στοιχεία του 16χρονου Αμερικανού, ο οποίος εμφανίστηκε με το όνομα Νώε Σου (Noah Su).

Την Κυριακή, οι Κούρδοι συνέλαβαν ακόμα πέντε ξένους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων δύο Αμερικανοί πολίτες, ο ένας εκ των οποίων αναγνωρίστηκε και προέκυψε πως ήταν καθηγητής από το Χιούστον.

Σχετικά άρθρα