Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν χαρακτήρισε «ηλίθιους πρώτης τάξεως» ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ

Το Ιράν χαρακτήρισε «ηλίθιους πρώτης τάξεως» ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν,

Ξεκάθαρα «ηλίθιους» και μάλιστα «πρώτης τάξεως» θεωρεί ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν τους τρελούς. Βεβαίως δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά είναι πρώτης τάξεως ηλίθιοι», δήλωσε ο πρώτος στην ιεραρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε σημερινή του ομιλία, αναφερόμενος σε εκείνους οι οποίοι είχαν προβλέψει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν πριν από το τέλος του 2018.

«Πριν από λίγο καιρό, ένας Αμερικανός πολιτικός είπε, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης τρομοκρατών και αλητών, πως ήλπιζε ότι θα γιόρταζε τα Χριστούγεννα στην Τεχεράνη», είπε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Τα Χριστούγεννα ήταν πριν από μερικές ημέρες. Έτσι κάνουν τους υπολογισμούς τους οι Αμερικανοί», πρόσθεσε.

Δεν είναι γνωστό σε ποιον Αμερικανό αξιωματούχο αναφερόταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ωστόσο μέλη της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχαν καλέσει για μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και προβλέπουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ και επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη.

Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε ασφαλώς και στις αμερικανικές κυρώσεις και την πίεση που ασκούν στο Ιράν και στον λαό του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Σχετικά άρθρα