Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαίωση: Ο Έλληνας επιστήμονας Ν. Λογοθέτης επιστρέφει πλήρως στα καθήκοντά του στη Γερμανία

Δικαίωση: Ο Έλληνας επιστήμονας Ν. Λογοθέτης επιστρέφει πλήρως στα καθήκοντά του στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Δικαιοσύνη, Ελληνική Ομογένεια, Επιστήμη, Νίκος Λογοθέτης,

Μετά την απαλλαγή του, τον Δεκέμβριο, από γερμανικό δικαστήριο για τις εναντίον του κατηγορίες περί κακομεταχείρισης πειραματόζωων στο ερευνητικό εργαστήριό του, η εταιρεία Μαξ Πλανκ έκανε γνωστό ότι ο διακεκριμένος Έλληνας νευροεπιστήμονας, Νίκος Λογοθέτης, διευθυντής του Τμήματος Φυσιολογίας των Γνωστικών Διαδικασιών στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στο Τίμπινγκεν αποκαθίσταται πλέον πλήρως ως προς τις διοικητικές και επιστημονικές αρμοδιότητες του.

Ο Ν. Λογοθέτης επανέρχεται στα διευθυντικά καθήκοντά του, ενώ θα μπορεί να συνεχίσει πλέον και τα πειράματά του σε μεγάλα ζώα.

Είχε κατηγορηθεί το 2014 από ακτιβιστές φιλόζωους ότι καθυστέρησε να κάνει ευθανασία σε τρεις άρρωστες μαϊμούδες και η υπόθεση είχε φθάσει στο δικαστήριο το 2017, αλλά τελικά η κατηγορία αποσύρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Μαξ Πλανκ επισημαίνει ότι από την αρχή του 2019 το Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής απέκτησε νέες εγκαταστάσεις φύλαξης των ζώων που προορίζονται για έρευνα, στις οποίες υπάρχει αυξημένη εποπτεία, ώστε να διασφαλίζεται η καλή μεταχείριση των ζώων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.

Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2018 έχει αναλάβει ένας νέος διευθύνων σύμβουλος, ο νευροεπιστήμονας Πέτερ Νταγιάν.

Σχετικά άρθρα