Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές μάχες στην Ιντλίμπ μεταξύ συριακής Αλ Κάιντα και μισθοφόρων της Τουρκίας

Σφοδρές μάχες στην Ιντλίμπ μεταξύ συριακής Αλ Κάιντα και μισθοφόρων της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, εδώ και ημέρες μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και ενόπλων ισλαμιστικών οργανώσεων μισθοφόρων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που μεταδίδονται από την Ιντλίμπ, οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές έχουν υποστεί βαριές ήττες από την Ταχρίρ Αλ Σαμ, έχασαν εδάφη, κωμοπόλεις και χωριά.

Οι τουρκόφιλοι στην παρούσα φάση είναι περικυκλωμένοι σε κάποιους τελευταίους θύλακες. Ολόγυρα τους έχει ζώσει η Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Την Τρίτη οι τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ κατάφεραν να καταλάβουν μια σειρά από κωμοπόλεις στα νότια και στα δυτικά της επαρχίας της Ιντλίμπ, κατατροπώνοντας τους μισθοφόρους των Τούρκων των οργανώσεων Αχράρ Αλ Σαμ και της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι.

Παρά τις βαριές ήττες των τουρκόφιλων στην επαρχία της Ιντλίμπ, η Τουρκία επιμένει ότι δύναται να πραγματοποιήσει επίθεση στη βόρεια Συρία, ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), χρησιμοποιώντας ως εμπροσθοφυλακές τους ίδιους που τσάκισε η συριακή Αλ Κάιντα.

Με το σκούρο πράσινο απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει η συριακή Αλ Κάιντα. Με το ανοιχτό πράσινο τα εδάφη που ακόμα κρατάνε οι μισθοφόροι των Τούρκων. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη.

Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει περιμετρικά της επαρχίας της Ιντλίμπ 12 οχυρά-παρατηρητήρια της «εκεχειρίας» μεταξύ συριακού στρατού και των εδαφών που ελέγχουν οι τρομοκράτες.

Δηλαδή, η Τουρκία παριστάνει γύρω από την Ιντλίμπ την «ειρηνευτική δύναμη» μεταξύ συριακού στρατού και τζιχαντιστών.

Στο εσωτερικό όμως της επαρχίας της Ιντλίμπ, η Ταχρίρ Αλ Σαμ ανταγωνίζεται με τους τουρκόφιλους ισλαμιστές για το ποιος θα ελέγχει την επαρχία, η οποία αποτελεί την τελευταία τζιχαντιστική επικράτεια στη Συρία.

Η Τουρκία έχει άλλους σχεδιασμούς για την Ιντλίμπ, θέλει να την συμπεριλάβει στο ισλαμικό ψευδοκράτος που θα δημιουργήσει στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα