Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Μπόλτον: Ήρθε εδώ να μας φέρει τα μηνύματα του Ισραήλ

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Μπόλτον: Ήρθε εδώ να μας φέρει τα μηνύματα του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τζον Μπόλτον, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, εξαιτίας των διαβεβαιώσεών του για προστασία των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία από την τουρκική επιθετικότητα.

Μιλώντας την Τρίτη στους βουλευτές του ισλαμικού κόμματός του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τα μηνύματα του Μπόλτον που του δόθηκαν από το Ισραήλ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να τονίσει «δεν θα συμβιβαστούμε».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Τζον Μπόλτον ότι διέπραξε ένα «σοβαρό λάθος» δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συρία μόνο εάν η Άγκυρα διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο σουλτανοπρόεδρος είπε ακόμα ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) «δεν μπορούν να εκπροσωπούν τους Κούρδους αδελφούς μου», προσθέτοντας σε έξαλλη κατάσταση ότι «αυτοί [η Ουάσιγκτον] δεν γνωρίζουν» ποιοι είναι αυτές οι ομάδες.

Ο Τζον Μπόλτον βρέθηκε στην Άγκυρα την Τρίτη, ερχόμενος από το Ισραήλ, για να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με τη Συρία.

Συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, αλλά ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια επίδειξη νεο-οθωμανικής αλαζονείας- αρνήθηκε να τον συναντήσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Η Τουρκία περιφρονεί τις ΗΠΑ – Ο Ερντογάν αρνήθηκε να δει τον Μπόλτον

Σχετικά άρθρα