ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ρωσική στρατονομία έκανε περιπολία στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ (βίντεο)

Η ρωσική στρατονομία έκανε περιπολία στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική στρατονομία άρχισε περιπολίες στην ύπαιθρο της συριακής πόλης Μανμπίτζ (Ιεράπολις) που βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, που υπάγεται στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στα βόρεια της Μανμπίτζ περιπολούν Αμερικανοί και Γάλλοι, οι οποίοι σταθμεύουν μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής στρατονομίας, Γιουσούπ Μαμάτοφ, «σήμερα ξεκινήσαμε τις περιπολίες στις ζώνες ασφαλείας στην κατοικημένη περιοχή της Μανμπίτζ και στα περίχωρα της.

»Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάσταση και τις μετακινήσεις των ένοπλων ομάδων».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρώτη περιπολία έγινε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας κοντά στην πόλη Μανμπίτζ.

Οι άνδρες της ρωσικής στρατονομίας διέσχισαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, περνώντας μέσα από τις πόλεις Μελμιράν, Ανζαμί, Ελανλί και Ελιμπαφάρ, ενώ περαιτέρω τα δρομολόγια τους θα αλλάζουν συστηματικά, δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον ο Μαμάτοφ σημείωσε πως οι άνδρες της ρωσικής στρατονομίας ενημερώνονται από τους ντόπιους για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

To Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο βίντεο με ρωσικά τζιπ να περιπολούν στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ:

Σχετικά άρθρα