Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε μυστικό ταξίδι στην Κίνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε μυστικό ταξίδι στην Κίνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κίνα,

Στην Κίνα, για μία επίσκεψη η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κιμ θα παραμείνει στην Κίνα έως τις 10 Ιανουαρίου, ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον βορειοκορεάτη ηγέτη συνοδεύουν η σύζυγός του Ρι Σολ Τζου, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, κορυφαίος σύμβουλός του, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του.

Ο Κιμ ταξίδεψε τρεις φορές στην Κίνα για συνομιλίες με τον Σι, πριν από και μετά τις συναντήσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, καθώς και με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε Ιν.

Η Κίνα είναι από τους σημαντικότερους διπλωματικούς συμμάχους της Βόρειας Κορέας.

Οι υποψίες ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέτεται την Κίνα φούντωσαν αφότου νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι βορειοκορεάτικο τρένο πέρασε τα σύνορα.

Με το ίδιο τρένο είχε ταξιδέψει ο Κιμ κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα. Η αμαξοστοιχία μοιάζει με εκείνη που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ στις επισκέψεις του στην Κίνα και τη Ρωσία, το 2011.

Ο ίδιος ο Κιμ δεν συνάντησε τον Σι καθόλου κατά τα πρώτα έξι χρόνια της ηγεσίας του στη Βόρεια Κορέα. Πέρσι ωστόσο επισκέφθηκε την Κίνα τρεις φορές. Κανένα ταξίδι του δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Σήμερα Τρίτη 8/1, ο Κιμ φέρεται επίσης να γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του, αν και η ημερομηνία γέννησής του δεν έχει ποτέ ανακοινωθεί από την Πιονγιάνγκ.

Σχετικά άρθρα