ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Το πνεύμα των Κίτρινων Γιλέκων είναι το ίδιο που γέννησε τα Πέντε Αστέρια

Ντι Μάιο: Το πνεύμα των Κίτρινων Γιλέκων είναι το ίδιο που γέννησε τα Πέντε Αστέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή με την οποία απευθύνεται στα μέλη του γαλλικού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» ανήρτησε στο διαδίκτυο, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο .

«Το πνεύμα σας είναι το ίδιο που γέννησε στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων και ενέπνευσε χιλιάδες πολίτες, αρχής γενομένης από την 4η Οκτωβρίου του 2009», γράφει ο επικεφαλής των «πεντάστερων».

Παράλληλα, δηλώνει διατεθειμένος να θέσει στην διάθεση του γαλλικού κινήματος μερικούς τομείς της διαδικτυακής «πλατφόρμας Ρουσσώ», η «οποία είναι ένα σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε υπέρ ενός οριζόντιου κινήματος».

«Όπως και εσείς καταδικάζουμε δυναμικά όσους έδρασαν βίαια κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αλλά ξέρουμε καλά ότι το κίνημά σας είναι ειρηνικό», τονίζει ο Ντι Μάιο, και προσθέτει ότι το αίτημα των «κίτρινων γιλέκων» για άμεση Δημοκρατία, προσδίδει νόημα και σε όλες τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μακρόν «δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών και μερικές από τις πολιτικές που εφαρμόζει είναι επιζήμιες όχι μόνον για τους γάλλους πολίτες, αλλά και για την Ευρώπη», διότι «όπως κάνουν άλλες κυβερνήσεις, και η γαλλική ασχολείται με την προστασία των συμφερόντων των ελίτ και όχι, πλέον, του λαού».

Σχετικά άρθρα