Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ταϊλάνδη βάζει πάγο στα σχέδια να απελάσει την 18χρονη που έχει κλειδαμπαρωθεί σε ξενοδοχείο

Η Ταϊλάνδη βάζει πάγο στα σχέδια να απελάσει την 18χρονη που έχει κλειδαμπαρωθεί σε ξενοδοχείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, Αεροδρόμιο, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Μπανγκόκ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράχαφ Μοχάμεντ Αλ Κουνούν, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη,

Αναβολή, μέχρι νεωτέρας, έβαλε η Ταϊλάνδη στα σχέδιά της να απελάσει τη 18χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει κλειδαμπαρωθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου και ζητεί απεγνωσμένα να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ φοβούμενη για τη ζωή της.

«Εάν δεν θέλει να φύγει, δεν θα σταλεί πίσω δια της βίας», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της αστυνομίας της Ταϊλάνδης Σουραχάτ Χακπάρν, προσθέτοντας ότι η νεαρή θα συναντηθεί εντός της ημέρας, όπως ζητά, με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η νεαρή Ράφαχ Μοχάμεντ αλ Κούνουν βρίσκεται από το Σάββατο σε ξενοδοχείο του διεθνούς αεροδρομίου της Μπανγκόκ, οπότε αφίχθη από το Κουβέιτ.

Επιμένει ότι έχει υποστεί σωματική και ψυχολογική βία από την οικογένειά της, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο.

Τη Δευτέρα, ανέβασε στο Twitter βίντεο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται και έχει κλείσει την πόρτα με ένα τραπέζι και ένα στρώμα.

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης, οι οποίες αρνούνται τις καταγγελίες της Αλ Κούνουν ότι επιχείρησαν να την κρατήσουν έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα Δευτέρα με αντιπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ομοίως αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, επιμένοντας ότι οι Αρχές της Ταϊλάνδης τη σταμάτησαν γιατί παραβίασε τον νόμο.

Η περιπέτεια της Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν ξεκινάει από τη βία που βίωνε μέσα στην οικογένειά της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια, υπέστη ξυλοδαρμό από άνδρες συγγενείς της, οι οποίοι απείλησαν να τη δολοφονήσουν και την κράτησαν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες επειδή έκοψε τα μαλλιά της.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς για να βγει από τη χώρα της μια γυναίκα, πρέπει να συναινέσει κάποιος «άνδρας σωματοφύλακας» -σύζυγος, πατέρας, αδελφός, ακόμη και γιος- η Αλ Κούνουν άδραξε την ευκαιρία σε ένα οικογενειακό ταξίδι στο Κουβέιτ, με την ελπίδα ότι θα ξεγλιστρούσε και θα κατάφερνε από εκεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπου σύμφωνα με την «Guardian» σκόπευε να ζητήσει άσυλο – και είχε εξασφαλίσει βίζα για την τρίμηνη παραμονή της.

Τα πράγματα ωστόσο πήραν άλλη τροπή από εκείνη που είχε προγραμματίσει.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν είπε στη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) ότι αποβιβάστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναπούμ της Μπανγκόκ το βράδυ του Σαββάτου, όπου θα άλλαζε πτήση μετά την αναχώρησή της από το Κουβέιτ με προορισμό την Αυστραλία, αλλά το διαβατήριό της κατασχέθηκε από στέλεχος της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

«Η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ και η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζονται! Μου πήραν το διαβατήριό μου», έγραψε η Αλ Κούνουν στο Twitter.

«Είμαι 100% βέβαιη ότι η οικογένειά μου θα με σκοτώσει μόλις βγω από την φυλακή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δήλωσε επίσης ότι θέλει να αποποιηθεί το Ισλάμ, γεγονός που μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες.

Σχετικά άρθρα