Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κατάρ αναγνωρίζει τα «νόμιμα συμφέροντα» του Ιράν στη Συρία

Το Κατάρ αναγνωρίζει τα «νόμιμα συμφέροντα» του Ιράν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Κατάρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πρεσβευτής του Κατάρ στη Ρωσία, Φαχντ Μπιν Μποχάμεντ Αλ Ατίγια, δήλωσε την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι «το Ιράν, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει νόμιμα συμφέροντα» στο Ιράν και «δεν μας ενοχλεί αυτά τα νόμιμα συμφέροντα να προστατευθούν».

«Αλλά μας ενοχλεί όταν περνά τη γραμμή της νομιμότητας και όταν το Ιράν αρχίζει, όπως κάθε άλλη χώρα, να εγκαθιδρύει την παρουσία του με ένα τρόπο που δεν εξυπηρετεί τα συριακά συμφέροντα, τον συριακό λαό, όταν ο σεκταρισμός γίνεται πολιτική του διαίρει και βασίλευε και αυτό είναι που δεν αποδεχόμαστε», είπε.

«Παροτρύνουμε το Ιράν και άλλους να ξαναδούν τις θέσεις τους και πραγματικά να προσπαθήσουν να δουν στη Συρία τι είναι καλό για τη Συρία και τους Σύρους πάνω από όλα», είπε.

Παράλληλα, το Κατάρ είναι «χαρούμενο να υποστηρίζει τη Ρωσία, το Ιράν, και άλλους, την Τουρκία, εάν είναι ειλικρινείς και σίγουροι για αυτό και έρχονται να βοηθήσουν τη Συρία από αυτή την αρχή», τόνισε ο Καταριανός πρεσβευτής στη Μόσχα.

Το Κατάρ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των ισλαμιστικών οργανώσεων που μάχονται ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

Το Κατάρ κατηγορείται από τους άλλους Άραβες ότι υποστηρίζει χρηματικά τους σκοπούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Κατάρ διατηρεί αγαστές σχέσεις και με το Ιράν, κάτι που επίσης εξοργίζει τις άλλες αραβικές χώρες.

Σχετικά άρθρα