Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αντάρτικο» Ιταλών δημάρχων στον Σαλβίνι – Τον κατηγορούν για απανθρωπιά στο μεταναστευτικό

«Αντάρτικο» Ιταλών δημάρχων στον Σαλβίνι – Τον κατηγορούν για απανθρωπιά στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Ματέο Σαλβίνι, Μετανάστες, Μιλάνο, Νάπολι, Πάπας Φραγκίσκος, Πρόσφυγες, Σικελία, Φλωρεντία,

Την αντίθεσή τους στο νέο νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, τον λεγόμενο νόμο «Σαλβίνι», εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων στην Ιταλία, αντιστεκόμενοι στην «σκληρή γραμμή» του υπουργού Εσωτερικών της χώρας σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό.

Δήμαρχοι και τοπικοί πολιτικοί χαρακτηρίζουν τον νόμο «απάνθρωπο» και «αντισυνταγματικό».

Η άρνηση του Σαλβίνι να δεχτεί στην Ιταλία 49 μετανάστες σε δύο πλοία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μεσόγειο, πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις.

Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος στην προσευχή του για τα Θεοφάνεια στην Ρώμη ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια, οι δήμαρχοι της Νάπολης, Luigi de Magistris και του Παλέρμο στη Σικελία, Leoluca Orlando, συμφώνησαν να αποδεχθούν τους πρόσφυγες.

Υπό τη συμβολική σημαία του Παλέρμο, το σκάφος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mediterranea, προμηθεύει δυο πλοία ΜΚΟ με τους 49 πρόσφυγες με νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

«Αλλά οι δήμαρχοι δεν έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τα λιμάνια» δήλωσε ο Ορλάντο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Προβαίνοντας σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής, ο Ορλάντο διέταξε τους υπαλλήλους του να παρακούσουν τους νέους κανόνες της μεταναστευτικής πολιτικής και να συνεχίσουν σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο.

Ο νόμος Σαλβίνι παραβιάζει «το ιταλικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε.

Δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν συνταχθεί στο πλευρό του Ορλάντο, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όπως η Νάπολη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.

Σχετικά άρθρα