Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοιτήτρια ζητά από τις γυναίκες να μείνουν αξύριστες για να «απελευθερωθούν» (φωτο)

Φοιτήτρια ζητά από τις γυναίκες να μείνουν αξύριστες για να «απελευθερωθούν» (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πανεπιστήμιο Έξετερ, Φοιτητές,

Μια 21χρονη φοιτήτρια της Δραματικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στην Αγγλία, η Λάουρα Τζάκσον (Laura Jackson), ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία όπου καλεί τις γυναίκες να μην ξυρίζουν τα πόδια και τις μασχάλες τους.

Στόχος της είναι να συλλέξει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, να προκαλέσει τις κοινωνικές νόρμες και να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχτούν το φυσικό τους τρίχωμα.

Η φοιτήτρια είπε ότι της ήρθε η ιδέα όταν άφησε η ίδια τρίχες για μια παράσταση.

«Αισθάνθηκα απελευθερωμένη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ορισμένοι άνθρωποι γύρω μου δεν κατάλαβαν ή δεν συμφώνησαν με την απόφασή μου να μην ξυρίζομαι», είπε η τριτοετής φοιτήτρια μιλώντας στο BBC.

Η Λάουρα Τζάκσον ευελπιστεί να μαζέψει 1.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπόντι Γκόσιπ», που διδάσκει νεαρούς ανθρώπους σχετικά με την εικόνα του σώματός τους.

«Το μόνο που επιθυμώ είναι οι γυναίκες να αισθάνονται πιο άνετα στα δικά τους όμορφα μοναδικά σώματα», είπε.

«Δεν είναι μια οργισμένη εκστρατεία ενάντια σε όσους δεν βλέπουν πόσο όμορφες είναι οι τρίχες στο σώμα.

»Είναι ένα πρότζεκτ ενδυνάμωσης για να καταλάβουν όλοι περισσότερα σχετικά με τις απόψεις τους για τους εαυτούς τους και τους άλλους».

Με την εικόνα αυτή, που διακινείται μέσω διαδικτύου, η φοιτήτρια καλεί κι άλλες γυναίκες να τη μιμηθούν και να μείνουν αξύριστες, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο.

Μέχρι στιγμής τη Λάουρα Τζάκσον ακολουθούν στην αξυρισιά τρεις συμφοιτήτριές της, η Ίντια Χάουλαντ, η Λίλα Μποσέτ και η Ρόισιν ΜακΚέι-Χάιν.

Πάντως μέχρι τη δεκαετία του 1980 οι Γερμανίδες τουρίστριες στις ελληνικές παραλίες εμφανίζονταν συχνά αξύριστες.

Σχετικά άρθρα