Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιώτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στρατιώτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκαμπόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κινσάσα, Κονγκό, Ντόναλντ Τραμπ,

Αμερικανούς στρατιώτες στέλνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Γκαμπόν, ώστε να προστατευθούν Αμερικανοί πολίτες και διπλωματικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου είναι πιθανόν να προκληθούν βίαιες διαδηλώσεις κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην αφρικανική χώρα και συνοδεύτηκαν με κατηγορίες για νοθεία.

Με επιστολή του στα ηγετικά στελέχη του Κονγκέσου, ο Τραμπ ανέφερε ότι μία πρώτη ομάδα 80 ατόμων έφτασε την Τετάρτη στην Γκαμπόν -γειτονική χώρα της Λ.Δ. του Κονγκό-, τονίζοντας ότι επιπλέον δυνάμεις ενδέχεται να αναπτυχθούν αν κριθεί απαραίτητο, καθώς και ότι «θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι η κατάσταση ασφαλείας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό γίνει τέτοια που η παρουσία τους δεν θα είναι αναγκαία».

Η εκλογική επιτροπή της Λ.Δ.του Κονγκό αναμένεται να δώσει την Κυριακή στη δημοσιότητα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, αλλά έχει τονίσει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας της αργής καταμέτρησης ψήφων.

Παρατηρητηρές, καθώς και η αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σοβαρές παρατυπίες στη διεξαγωγή των εκλογών, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση, με τη διεθνή κοινότητα να ανησυχεί ότι ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει ταραχές, όπως συνέβη στις εκλογές του 2006 και του 2011.

Σχετικά άρθρα