Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ στηρίζει τον Μακρόν

Ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ στηρίζει τον Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέν Ζιπέ, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Αυτή τη φορά έκανε το βήμα: ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ και νυν δήμαρχος της πόλης του Μπορντό δεν είναι πλέον μέλος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, από το οποίο προέρχεται, και έτσι θα μπορεί ελεύθερα να στηρίξει το κυβερνών κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές.

Συνιδρυτής του δεξιού κόμματος το 2002, ο Αλέν Ζιπέ είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2018 ότι δεν θα ξαναπλήρωνε την συνδρομή του στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, εκτιμώντας ότι κινείται πιο δεξιά από ό,τι επιθυμεί, μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Λορέν Βοκιέζ.

Ένας από τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικανών επιβεβαίωσε την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, ότι ο Αλέν Ζιπέ διεγράφη οριστικά από τις λίστες μελών του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αποδώσει τιμή «σε μια μεγάλη προσωπικότητα του χώρου η οποία ανήκει στην πολιτική μας οικογένεια με ιστορικό τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Θα επιβιώσουμε και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε χωρίς τον Αλέν Ζιπέ, αλλά με όλους όσοι θέλουν να πολεμήσουμε αυτή την κυβέρνηση του Μακρόν».

Ο Αλέν Ζιπέ στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν όλο το τελευταίο διάστημα και ειδικά τις θέσεις του για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οράματος.

Ήδη από το 2017, ο Ζιπέ είχε ρίξει την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κεντρώο κίνημα, μαζί με τον Μακρόν, για να παρουσιαστεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Σχετικά άρθρα