Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Brexit: Η Μέι σχεδιάζει γύρους συνομιλιών με Μέρκελ και Τουσκ

Brexit: Η Μέι σχεδιάζει γύρους συνομιλιών με Μέρκελ και Τουσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μαρκ Ρούτε, Ντόναλντ Τουσκ, Ολλανδία, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Χαντ,

Συνομιλίες με ηγέτες χωρών-μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης-ανάμεσά τους τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ- σχεδιάζει να έχει αυτή την εβδομάδα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Μέι θέλει περαιτέρω εγγυήσεις ότι το λεγόμενο backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, θα έχει συγκεκριμένη, περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Χαντ: Η Μέι θα βρει τρόπο να εγκριθεί από το κοινοβούλιο η συμφωνία με την Ε.Ε.

Στο μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα βρει τρόπο να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη.

«Όταν η Τερέζα Μέι επιστρέψει με τις εγγυήσεις που ζητεί από την Ε.Ε. ότι η συμφωνία που είναι πάνω στο τραπέζι δεν πρόκειται να μας οδηγήσει να παγιδευτούμε μόνιμα στην τελωνειακή ένωση θα βρει τρόπο να εγκριθεί αυτή η συμφωνία από το κοινοβούλιο», ανέφερε ο Χαντ ερωτηθείς σχετικά έπειτα από μια ομιλία στη Σιγκαπούρη.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμφωνία, ο Χαντ υποστήριξε ότι αυτό θα έβλαπτε τη δημοκρατία και τόνισε πως οι συνέπειες που θα είχε για την κοινωνία το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να μην αποχωρήσει από την Ε.Ε. θα ήταν «καταστροφικές».

Η Μέι ανέβαλε τον Δεκέμβριο τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία, καθώς παραδέχθηκε πως όδευε σε συντριπτική ήττα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιδιώκει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αναμένεται να γίνει την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα