Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εταιρεία απασχολεί αποκλειστικά υπαλλήλους με αυτισμό

Εταιρεία απασχολεί αποκλειστικά υπαλλήλους με αυτισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτισμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λος Άντζελες,

Ο Peter, ο Evan και ο Brian εργάζονται σε μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την παραλία της Σάντα Μόνικα.

Mε μια πρώτη ματιά, η εν λόγω εταιρεία φαίνεται σαν οποιαδήποτε άλλη στο Λος Άντζελες με καλαίσθητα έργα τέχνης στους λευκούς τοίχους και ένα σωρό διακοσμητικά που προκαλούν ηρεμία και γαλήνη.

Ο Peter περιγράφει στο BBC την ατμόσφαιρα εργασίας ως «ήσυχη αλλά διασκεδαστική» και ιδιαίτερα του αρέσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίεση για κοινωνικοποίηση, ενώ ο Evan λέει για τους εργοδότες του ότι είναι «πολύ εξυπηρετικοί και με κατανόηση».

Ο Brian με τη σειρά του περιγράφει το γραφείο του ως «μοναδικό».

Η Auticon είναι μία από τις λίγες εταιρείες η οποία απασχολεί αποκλειστικά υπαλλήλους με αυτισμό.

Η εταιρεία, γνωστή ως MindSpark πριν από την απόκτησή της από τη γερμανική εταιρεία Auticon, ιδρύθηκε από τον Gray Benoist ο οποίος, ως πατέρας δύο αυτιστικών γιων, διαπίστωσε πως υπήρχαν ελάχιστες επιλογές στο χώρο εργασίας που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Και οι δύο είναι εξαιρετικά ικανοί και έξυπνοι και αξίζουν μια ευκαιρία να μπορέσουν να το εκφράσουν αυτό», δήλωσε στο BBC.

«Ένιωσα ότι έπρεπε να καλύψω το κενό και δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το να αναλάβω δράση».

Ο Benoist, ξεκίνησε την επιχείρηση το 2013 και πλέον απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζόμενους. Ο μεγαλύτερος γιος του, ονομάζεται επίσης Gray, και τώρα εργάζεται στην ομάδα χρηματοδότησης.

«Η αποστολή μας είναι να ενεργοποιήσουμε μια ομάδα που δεν έχει δικαίωμα ψήφου, που δεν αξιοποιούνται επαρκώς», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα