Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπεσαν δακρυγόνα στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού λόγω μεταναστών

Έπεσαν δακρυγόνα στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού λόγω μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δακρυγόνο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Πυκνά σύννεφα δακρυγόνων σκέπασαν την Τιχουάνα, στα σύνορα ΗΠΑΜεξικού, κατά τις πρώτες ώρες του νέου έτους, καθώς οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι επιχείρησαν με αυτόν τον τρόπο να απομακρύνουν περί τους 150 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική που προσπάθησαν να περάσουν τον συνοριακό φράχτη.

Κατά την επίθεση, επλήγησαν επίσης γυναίκες και παιδιά. Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν μία συγκεκριμένη ομάδα, περίπου 25 μεταναστών, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συνοριοφύλακες με πέτρες και βρίσκονται μάλιστα υπό κράτηση.

Αυτόπτης μάρτυρας ωστόσο που μίλησε στο Reuters υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα τέτοιο.

Η Τιχουάνα έχει καταστεί η «πυριτιδαποθήκη» των ΗΠΑ ενόσω μαίνεται η ένταση γύρω από την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική, η οποία κλιμακώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας του θανάτου δύο μικρών παιδιών που βρίσκονταν υπό κράτηση με τους γονείς τους στα σύνορα.

Το μεταναστευτικό βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν μία μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, λόγω της επιμονής του Ντόναλντ Τραμπ στην έγκριση της χρηματοδότησης των 5 δισ. δολαρίων για την ανέγερση του τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Μεξικού, το οποίο αποτελεί προεκλογική του δέσμευση.

Σχετικά άρθρα