Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πειρατής Χουλουσί Ακάρ μίλησε πάλι για «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο πειρατής Χουλουσί Ακάρ μίλησε πάλι για «Γαλάζια Πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όπου βρεθεί και σταθεί μιλά για την υποτιθέμενη «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας.

Ως «Γαλάζια Πατρίδα» ο Χουλουσί Ακάρ εννοεί τη μισή κυπριακή ΑΟΖ, δυτικά της Κύπρου και την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου.

Η Τουρκία δεν δέχεται ότι το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ και θεωρεί την ενδιάμεση θάλασσα δική της.

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επιμένοντας στο ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο.

Σε επίσκεψή του σε μονάδες του τουρκικού Στρατού στα σύνορα με τη Συρία, ο Ακάρ σημείωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και πως θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

«Αν, όμως, κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος. Δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο» υποστήριξε.

Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απομονωμένη από τη χαλύβδινη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.

Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του Μοντέγκο Μπέι (1982). Αυτή η Συνθήκη αποτελεί το Διεθνές Δίκαιο.

Όταν η Τουρκία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο οφείλει να μας πει επιτέλους σε ποιο ακριβώς αναφέρεται, πέρα εκείνου που δεν έχει υπογράψει.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ.

Επίσης, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), η Τουρκία έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της.

Η λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» είναι μια «πειρατική πατρίδα» και οι ενωμένοι στόλοι Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου είναι συνεννοημένοι να υπερασπιστούν τη νομιμότητα και να τιμωρήσουν σκληρά τους ισλαμιστές πειρατές.

Η Τουρκία έχει χάσει οριστικά σε πολέμους και με διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε τις θάλασσες που τώρα παράνομα και προκλητικά διεκδικεί.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε τον Χουλουσί Ακάρ με τους Τούρκους διοικητές στα σύνορα με τη Συρία. Αυτοί οι τύποι, που διατάζουν πειναλέους τζιχαντιστές στη Συρία, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα