Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φατάχ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι συνέλαβε 500 στελέχη της στη Γάζα

Η Φατάχ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι συνέλαβε 500 στελέχη της στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Τζιχαντιστές, Φατάχ, Χαμάς,

Η παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ, η οργάνωση του Αραφάτ, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι ισλαμιστές της Χαμάς (παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων) έχουν συλλάβει εκατοντάδες υποστηρικτές της Παλαιστινιακής Αρχής και του Προέδρου της Μαχμούντ Αμπάς.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Φατάχ.

Ο εκπρόσωπος της Φατάχ, Ατέφ Άμπου Σεΐφ, δήλωσε ότι περισσότερα από 500 στελέχη της Φατάχ και οι γιοι τους έχουν συλληφθεί στη Γάζα από την Κυριακή το απόγευμα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της πρόθεσής τους να εορτάσουν στις 7 Ιανουαρίου την 54η επέτειο από την ίδρυση της Φατάχ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα στελέχη της Φατάχ απήχθησαν από τους δρόμους και μετά από επιδρομές στα σπίτια τους, ενώ κατασχέθηκαν αφίσες κι άλλο υλικό που θα χρησιμοποιούνταν στους εορτασμούς.

Ο εκπρόσωπος της Φατάχ κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπέβαλλε και σε βασανιστήρια ορισμένους από τους συλληφθέντες.

Η Γάζα διαψεύδει

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, Ιγιάντ Αλ Μποζούμ, αρνήθηκε ότι συνελήφθησαν στελέχη της Φατάχ.

Παραδέχθηκε ότι 38 Γαζαίοι προσήχθησαν «για εξηγήσεις» στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τη διατήρηση της ηρεμίας και της τάξης και της αποφυγής εντάσεων με τη Φατάχ. Και οι 38 αφέθηκαν ελεύθεροι, είπε.

Σχετικά άρθρα