Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2019

Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Πρωτοχρονιά,

Με πυροτεχνήματα και εορταστικές εκδηλώσεις υποδέχθηκε ο πλανήτης και η αμερικανική ήπειρος το 2019.

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ήταν στις 15.00 ώρα Ελλάδας Δευτέρας η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατ. ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί -κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας- στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων σε μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά. Επί 12 λεπτά τα πυροτεχνήματα έκαναν την νύχτα μέρα.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε υποδεχθεί το 2019 η Νέα Ζηλανδία, με ένα επίσης φαντασμαγορικό σόου με βεγγαλικά, ενώ την έλευση του νέου έτους γιόρτασαν πρώτα τα Νησιά Σαμόα.

Στο Χονγκ Κόνγκ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του λιμανιού της Βικτόρια για ένα δεκάλεπτο θέαμα πυροτεχνημάτων που κόστισε 1,57 εκατομμύριο ευρώ.

Οι εορτασμοί του Νέου Έτους συνοδεύονται μερικές φορές από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των κινδύνων να σημειωθούν επίθεση ή βιαιότητες σε πόλεις.

Έτσι στη Μαδρίτη δόθηκε άδεια μόνο σε 20.000 ανθρώπους να συγκεντρωθούν στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ για να φάνε δώδεκα ρόγες σταφυλιού στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως το θέλει μια παράδοση για να έχει κάποιος καλή τύχη τη νέα χρονιά.

Η Γαλλία γιόρτασε επίσης το πέρασμα στη νέα χρονιά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση στα μέσα Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο και τα έκτροπα από τα «Κίτρινα Γιλέκα», η κινητοποίηση των οποίων περιορίσθηκε πάντως πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Δώδεκα χιλιάδες αστυνομικοί ήταν ανεπτυγμένοι στο Παρίσι και 148.000 σε όλη τη χώρα και δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό επεισόδιο.

Στα Σανζ-Ελιζέ, επίκεντρο της αμφισβήτησης τις τελευταίες εβδομάδες, 300.000 άνθρωποι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν για να περιμένουν τα μεσάνυχτα σε εορταστική ατμόσφαιρα ενώ από την Αψίδα του Θριάμβου προβαλλόταν ένα θέαμα ήχου και φωτός.

Μόνο μερικές δεκάδες «Κίτρινα Γιλέκα» φαίνονταν μέσα στο πλήθος των τουριστών και των περαστικών.

Η ευρωπαϊκή νύκτα ωστόσο σφραγίσθηκε από μια επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τρεις τραυματίες στο Μάντσεστερ, ενώ στο Τόκιο 21χρονος τραυμάτισε εννέα ανθρώπους, έναν από τους οποίους σοβαρά, ρίχνοντας το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε πεζόδρομο της πρωτεύουσας.

Στο Ρίο, ο Χριστός Λυτρωτής χρωματίσθηκε, τα χέρια του ενώθηκαν και το κεφάλι του έγειρε, σε μια στάση περισυλλογής, πριν επανέλθει στη συνηθισμένη θέση του με τα χέρια απλωμένα: τα φώτα που έπεσαν πάνω στο εμβληματικό άγαλμα του Ρίο ντε Ζανέιρο έδωσαν στους εκατοντάδες χιλιάδες Καριόκας μια θεαματική οπτική ψευδαίσθηση, που αποτέλεσε την κορύφωση της γιορτής των πυροτεχνημάτων.

Σχετικά άρθρα