Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Η αποχώρηση των στρατευμάτων μας από τη Συρία θα είναι «αργή»

Ντόναλντ Τραμπ: Η αποχώρηση των στρατευμάτων μας από τη Συρία θα είναι «αργή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα είναι «αργή», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει νικηθεί, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση που έλαβε.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το Ισλαμικό Κράτος», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το Ισλαμικό Κράτος.

«Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (…) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας», πρόσθεσε ο Τραμπ τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα όσο είχα προβλέψει».

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει, ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις επικριτών της απόφασής του, ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι «αργή και πολύ καλά συντονισμένη».

Σχετικά άρθρα