Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γούντι Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανάγκη από ηγεσία

Γούντι Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανάγκη από ηγεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανάγκη από ηγεσία» υποστήριξε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντας ελάχιστα πιθανή την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λονδίνου, στην περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία για το Brexit την οποία έχει διαπραγματευτεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε ο Γούντι Τζόνσον στο ραδιόφωνο του BBC «ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήλπιζε ότι το Brexit θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να συνάψουν μια σημαντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία».

Μάλιστα, η συμφωνία αυτή «θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος για το Ηνωμένο Βασίλειο για μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες», τόνισε.

Ωστόσο σήμερα «παραμένουμε ακόμη στο σημείο να εξετάζουμε πού ακριβώς οδεύει η χώρα», σχολίασε.

«Δεν φαίνεται πιθανό να συναφθεί μια τέτοια εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, εφόσον οι Βρετανοί βουλευτές εγκρίνουν τη συμφωνία για το Brexit, τον Ιανουάριο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη σχολιάσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βγαίνει κερδισμένη από τις διαπραγματεύσεις και άφησε να εννοηθεί ότι η έγκριση της συμφωνίας για το Brexit θα μπορούσε να εμποδίσει την υπογραφή μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας – μια απειλή που επισείουν οι υποστηρικτές του Brexit.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης εκτίμησε επίσης ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει «πολιτική καθοδήγηση».

«Πήγα στην Ουαλία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία και επίσης στην Αγγλία και είχα την αίσθηση ότι αυτή η χώρα χρειάζεται ηγεσία.

»Βλέπουμε τη σύγχυση των βουλευτών οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια λύση σε αυτό που ζήτησε ο κόσμος όταν ψήφισε στο δημοψήφισμα» για το Brexit το 2016, πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα