Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ έπιασε 16 πρώην στρατιωτικούς ενώ προσπαθούσαν να επιστρέψουν στις κυβερνητικές γραμμές

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ έπιασε 16 πρώην στρατιωτικούς ενώ προσπαθούσαν να επιστρέψουν στις κυβερνητικές γραμμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα) ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι συνέλαβε 16 πρώην Σύρους στρατιωτικούς, που στην αρχή του πολέμου είχαν αποστατήσει και είχαν ενταχθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τώρα αποπειράθηκαν να επιστρέψουν στις κυβερνητικές γραμμές.

Σύμφωνα με την Ταχρίρ Αλ Σαμ, οι 16 στρατιωτικοί συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στις κυβερνητικές γραμμές κοντά στο αεροδρόμιο Άμπου Ντούχουρ στα νοτιοανατολικά της επαρχίας της Ιντλίμπ. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ιδρύθηκε στις 29 Ιουλίου 2011 από αξιωματικούς του συριακού στρατού που στασίασαν κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Αν και αρχικά ήταν η κυρίως δύναμη που σήκωσε τα όπλα κατά του καθεστώτος, σύντομα υπερκεράστηκε από τις ανερχόμενες ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Σήμερα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι μια οργάνωση σφραγίδα, που την καπηλεύεται όποιος θέλει, όπως οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία, που παριστάνουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Δημοκρατικές οργανώσεις που συμμετείχαν στον FSA, τον εγκατέλειψαν και εντάχθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα