Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκολλήθηκε το τάνκερ «Athlos» στην Κύπρο – Σε κρίσιμη κατάσταση δύο ναυτικοί

Αποκολλήθηκε το τάνκερ «Athlos» στην Κύπρο – Σε κρίσιμη κατάσταση δύο ναυτικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λεμεσός, Μάλτα, Τάνκερ,

Το πετρελαιοφόρο «Athlos», το οποίο πριν από δύο ημέρες προσάραξε 200 μέτρα από την ακτή, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού στην Κύπρο, αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο αγκυροβόλιο του Βασιλικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πρωί του Σαββάτου ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά.

Από το 17μελές πλήρωμα (επτά Έλληνες, εννέα Ινδοί και ένας Γεωργιανός), κρίσιμη παραμένει η κατάσταση δύο Ινδών, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ δύο Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, πήραν εξιτήριο.

«Η επιχείρηση ρυμούλκησης, που άρχισε χθες και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στέφθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο Γιάννος Λακκοτρύπης, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας VTS Vasiliko Terminal Services, στην οποία η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε τη διαχείριση του πλοίου μετά το ατύχημα.

Ο κ. Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων, ενώ αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς, είπε ότι αυτά αποτελούν ακόμη αντικείμενο έρευνας.

Σχετικά άρθρα