Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουσιαστής Γκράχαμ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «επανεξετάζει» την αποχώρηση από τη Συρία

Γερουσιαστής Γκράχαμ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «επανεξετάζει» την αποχώρηση από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Ντόναλντ Τραμπ «επανεξετάζει» την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή στους δημοσιογράφους ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Νωρίτερα την Κυριακή ο Λίντσεϊ Γκράχαμ είχε καλέσει τον πρόεδρο Τραμπ να ξανασκεφτεί την απόφασή του, μιλώντας σε εκπομπή του CNN.

«Εάν φύγουμε τώρα, οι Κούρδοι θα σφαγιαστούν», δήλωσε ο Γκράχαμ στη δημοσιογράφο του CNN Ντάνα Μπας, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ συζήτησε το θέμα και με τον Α/ΓΕΕΘΑ Τζόσεφ Ντάνφορντ.

«Δεν είμαστε οι χωροφύλακες του πλανήτη εδώ. Μαχόμαστε ένα πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχουν ηττηθεί ακόμα στη Συρία.

»Ζητώ από τον πρόεδρο να βεβαιώσει ότι έχουμε στρατεύματα εκεί να μας προστατεύουν. Μην ανατίθεται η εθνική μας ασφάλεια σε κάποια ξένη δύναμη.

»Εάν φύγουμε τώρα, οι Κούρδοι θα εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία και μπορεί να σφαγιαστούν», πρόσθεσε ο γερουσιαστής Γκράχαμ.

Ο Γκράχαμ αργότερα έγραψε στο Twitter ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οποιαδήποτε απόσυρση από τη Συρία θα έχει διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους θα έχουν καταστραφεί για πάντα, το Ιράν δεν θα είναι παράγοντας στη Συρία και οι Κούρδοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι προστατευμένοι.

Κούρδοι

Ο Γκράχαμ είπε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα συγκρουστεί με τις κουρδικές δυνάμεις όταν τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρήσουν από τη Συρία, και διαβεβαίωσε τον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο ότι θα δημιουργηθεί μια «νεκρή ζώνη» στην περιοχή για προστασία των τουρκικών συμφερόντων.

Οι Αμερικανοί διοικητές, που σχεδιάζουν την αμερικανική αποχώρηση από τη Συρία, προτείνουν οι Κούρδοι που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να κρατήσουν τον αμερικανικό οπλισμό τους.

Αυτή η πρόταση θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, την οποία θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Σχετικά άρθρα