Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε η υπουργός Εκπαίδευσης του Ιράκ μετά τις καταγγελίες ότι ο αδελφός της είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Παραιτήθηκε η υπουργός Εκπαίδευσης του Ιράκ μετά τις καταγγελίες ότι ο αδελφός της είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η Ιρακινή υπουργός Εκπαίδευσης, Σαΐμα Αλ Χαγιαλί, παραιτήθηκε το Σάββατο, μετά τις καταγγελίες για σχέσεις του μεγαλύτερου αδελφού της με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Χαγιαλί τοποθετήθηκε την περασμένη Δευτέρα ως η μοναδική γυναίκα υπουργός στην κυβέρνηση του Αντίλ Αμπντούλ Μαχντί.

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Χαγιαλί έγινε στόχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -κυρίως στο Facebook- όπου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο του Ισλαμικού Κράτους που έδειχναν τον αδελφό της. Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι εντάχθηκε στην οργάνωση τον Ιούνιο του 2014, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη.

Απαντώντας με δήλωσή της η Χαγιαλί, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος υποχρέωνε τους πάντες να συνεργάζονται μαζί του, απειλώντας όσους αρνούνταν.

Είπε ότι ο αδελφός της ήταν μεταξύ εκείνων που πιέστηκαν να κρατήσουν τη θέση τους υπό το καθεστώς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Η περίπτωση του αδελφού μου είναι μία από τις δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις, όπου άνθρωποι υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στις δουλειές τους υπό την εξουσία μιας κατοχικής δύναμης» και «όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο, κανείς που υποχρεώθηκε από αυτή τη δύναμη ενάντια στη θέλησή του μπορεί να τιμωρηθεί».

Οι Ιρακινές ιστοσελίδες δημοσίευσαν ένα βίντεο, που μεταδόθηκε παλαιότερα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο ένας άνδρας -που φέρεται να είναι ο αδελφός της πρώην υπουργού- μιλά για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε γέφυρες στη Μοσούλη.

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο αδελφός της υποχρεώθηκε να κάνει αυτές τις δηλώσεις και δεν έπιασε όπλα ή βοήθησε το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώσει Ιρακινούς.

Σχετικά άρθρα