Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Να στείλουμε Ολλανδούς στρατιώτες στη Συρία να προστατέψουν τους Κούρδους»

«Να στείλουμε Ολλανδούς στρατιώτες στη Συρία να προστατέψουν τους Κούρδους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ολλανδία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το Ολλανδικό κόμμα Χριστιανική Ένωση, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, πρότεινε την Παρασκευή να αποσταλούν Ολλανδοί στρατιώτες στη Συρία, για να βοηθήσουν τα γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα που είναι ήδη αναπτυγμένα στη χώρα.

Ο βουλευτής της Χριστιανικής Ένωσης Γιόβελ Βόρντεβιντ, ο οποίος ασχολείται με θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, εξύμνησε τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικέ Δυνάμεις (SDF) και τις πολλές προσπάθειές τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Εάν αποσυρθούμε τώρα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ ή η Τουρκία θα μπορούσαν να καταλάβουν τις κουρδικές περιοχές», είπε ο Βόρντεβιντ σύμφωνα με την εφημερίδα Trouw.

«Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τραμπ, η Τουρκία μπορεί να αναλάβει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Αλλά αυτός είναι ευσεβής πόθος, αφού η Τουρκία ήταν η βάση για το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

«Εάν οι Κούρδοι αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν όλη τη στρατιωτική ισχύ τους για να πολεμήσουν μια τουρκική εισβολή, τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσαν να ανασυγκροτηθούν».

Τόνισε ότι ο κίνδυνος για τους Ολλανδούς στρατιώτες θα ήταν αμελητέος, αφού θα αναπτυχθούν στη χώρα μόνο και μόνο για να αποτρέψουν τουρκική εισβολή.

Η αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται σκεπτικά απέναντι στην πρόταση.

Σχετικά άρθρα