Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φονεύτηκε σε ενέδρα ο δημοκρατικός ηγέτης της ανατολικής Συρίας Μαρουάν Φατίχ

Φονεύτηκε σε ενέδρα ο δημοκρατικός ηγέτης της ανατολικής Συρίας Μαρουάν Φατίχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές,

Δολοφονήθηκε το Σάββατο στη βόρεια Συρία ο Μαρουάν Φατίχ, συμπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Ντέιρ Αλ Ζουρ, το οποίο υπάγεται στο Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, πολιτικού βραχίονα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του τοπικού συμβουλίου της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ο Μαρουάν Φατίχ σκοτώθηκε από άγνωστους δράστες ενώ κινούνταν στον δρόμο μεταξύ της Ντέιρ Αλ Ζουρ και της Χασάκα.

Το τοπικό συμβούλιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ έχει 400 μέλη και ούτε ένας αντιπρόσωπος δεν είναι Κούρδος. Συγκροτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για να διαχειριστεί τα τοπικά ζητήματα των πόλεων και των χωριών που απελευθερώθηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όπως μεταδίδει το Kurdistan24, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη φονική ενέδρα.

Στο παρελθόν την ευθύνη για τέτοιες ενέδρες έχει αναλάβει το υποστηριζόμενο από την Τουρκία Ισλαμικό Κράτος.

Αρκετοί παρατηρητές έχουν κατηγορήσει και τις μυστικές υπηρεσίες της συριακής κυβέρνησης για δολοφονίες.

Η δολοφονία του ντόπιου πολιτικού ηγέτη της Ανατολικής Συρίας έρχεται δέκα ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα και των καθημερινών απειλών της Τουρκίας ότι θα εισβάλει στα εδάφη που ελέγχει το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Στις αρχές Νοεμβρίου δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στη Ράκα ο Άραβας φύλαρχος Μπασίρ Φαϊσάλ Αλ Χουαΐντι. Για εκείνο τον φόνο την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Στις 15 Μαρτίου ο Ομάρ Αλούς, σημαντικός Κούρδος αξιωματούχος που είχε ρόλο κλειδί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη σταθεροποίηση της Ράκα, δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Τελ Αμπιάντ.

Σχετικά άρθρα