Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Φρουροί της Επανάστασης διασύρουν τις ΗΠΑ εξαιτίας του Τραμπ

Οι Φρουροί της Επανάστασης διασύρουν τις ΗΠΑ εξαιτίας του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Η απόφαση για αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία αποδεικνύει την ήττα και τον θάνατο των αμερικανικών στρατηγικών και πολιτικών στην περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ο υπαρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, από την Τεχεράνη.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «40 χρόνια Συνωμοσίας, 40 χρόνια Αντίστασης», ο Σαλαμί είπε ότι η υποχώρηση των ΗΠΑ δείχνει ότι οι στρατηγικές τους «δεν δουλεύουν και δεν μπορούν να είναι επιτυχείς. Και το ιρανικό έθνος βρήκε τον δρόμο του προσπερνώντας αυτές τις στρατηγικές».

Ένας άλλος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, ο Αχμάντ Βαχιντί, δήλωσε ότι «οι ηττημένοι Αμερικανοί είναι αναγκασμένοι να φύγουν από τη Συρία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι «σε δύο χρόνια, θα δούμε πώς η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα έχει επιτύχει και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ηττηθεί σε σχέση με τις πρόσφατες κυρώσεις τους».

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από συνεννόηση του (14/12) με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε μέσω Twitter την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δίχως να το έχει συζητήσει προηγουμένως με Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι μεγάλες, κατηγορούν τον Τραμπ ότι κάπως τον «κρατάει» ο Ερντογάν και τον εκβιάζει.

Σχετικά άρθρα